2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Zapomenuté heslo › Brokolicový krém

Název Množství a jednotka
brokolice 1 ks
brambory 3 ks
smetana ke šlehání 200 ml
mléko 1/2 l
hladká mouka 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 1
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 35 min.
Mamut :-)


Jedna z našich nejoblíbenějších polévek.



Postup
Brokolici očistíme, rozebereme na růžičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do hrnce, zalijeme vývarem nebo vodou (asi litr) a dáme vařit. Osolíme, okořeníme a vaříme doměkka. Na másle připravíme jíšku, kterou zalijeme mlékem, přidáme do polévky, přilijeme šlehačku, povaříme ještě 5 minut a dochutíme solí nebo podravkou. Brokolici vidličkou trochu rozmačkáme nebo celou polévku můžeme rozmixovat.


 


RECEPTY

Pstruh s jablky v alobalu

Postup: Pstruhy očistíme pod tekoucí studenou vodou od slizu, případně šupin (ostrým... zobrazit recept

RECEPTY

Mléčná polévka

Postup: Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zalijeme vodou jen tak, aby byly... zobrazit recept

RECEPTY

Kapustové karbanátky

Postup: Kapustu očistíme, odkrojíme košťál a nakrájíme na menší kousky. Můžeme použít... zobrazit recept

RECEPTY

Cuketové řízky v sýrovém těstíčku

Postup: Tři středně velké cukety dobře očistíme kartáčkem, omyjeme, osušíme papírovou... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety "aglio olio"

Postup: Špagety dáme vařit do dostatečného množství osolené vody - na tři litry vody... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

KORAS

Příjemná restaurace v centru Ostravy s výtečnou kuchyní a nabídkou čerstvých...